Hexagon uvádí nový průlomový laserový skener Absolute Scanner AS1

Divize Manufacturing Intelligence společnosti Hexagon, přední světový výrobce a dodavatel 3D měřicích technologií, představila Absolute Scanner AS1, první skener na světě, který lze použít s více hardwarovými platformami, určený pro vysoce přesné 3D snímání objektů s extrémním rozlišením a produktivitou. Jeho unikátní modularita umožní jakoukoliv úlohu skenování, od zpětného inženýrství jednotlivých dílů až po kontrolu velkých dílů, včetně automatické inline kontroly s robotickým systémem.

Absolute Scanner AS1 je nové špičkové řešení pro laserové trackery Absolute Tracker a přenosná měřicí ramena Absolute Arm. Spojuje nejlepší přesnost a kvalitu dat ve své třídě s rychlostí automatizovaného sběru dat 1,2 milionu bodů/s.

AS1 je ideálním skenerem pro širokou škálu aplikací. Pro velkoobjemové aplikace s laserovým trackerem může poskytovat přesnost skenování 50 µm ze vzdálenosti až 30 m, ruční nebo automatickou. Pro menší aplikace lze skener snadno namontovat na jakýkoliv stávající sedmiosý systém Absolute Arm. To dovoluje přesné skenování a kontrolu skrytých oblastí v rozsahu měření mezi 2 a 4,5 m v průměru.

Funkčnost skeneru pro laserový tracker je zajištěna ruční polohovací jednotkou Absolute Positioner AP21. Absolute Scanner AS1 lze rychle namontovat na AP21 pomocí patentovaného kinematického spoje od společnosti Hexagon, stejného montážního systému, který je již k dispozici u systémů Absolute Arm. Kontrolní tým tak může skener AS1 vyměnit z trackeru na měřicí rameno bez nutnosti časově náročné kalibrace nebo nastavení.

Výkon laserového skenování je založený na osvědčené technologii SHINE (Systematic High-Intelligence Noise Elimination), která umožňuje sbírat extrémně kvalitní a vysoce přesná data při plné rychlosti na téměř jakémkoliv typu povrchu s jakoukoliv úpravou, při výchozím nastavení expozice.

Nový Absolute Scanner AS1 vyniká svou mobilitou, jednoduchostí, rychlým zprovozněním a kompaktním a lehkým balením.

Divize Manufacturing Intelligence společnosti Hexagon je předním světovým výrobcem a dodavatelem 3D měřicích zařízení a řešení pro zpracování naměřených dat. Poskytuje průmyslové měřicí systémy pro všechny oblasti a společnosti, ve kterých je zapotřebí měření rozměrů a tvarů výrobků a ve kterých se s naměřenými daty dále pracuje. Řešení nachází uplatnění v celé řadě oblastí: v automobilovém a leteckém průmyslu, dopravní a zemědělské technice, energetice, elektronice, medicínských technologiích, těžkém průmyslu, obrábění a mnohých dalších. Součástí portfolia je i kompletní nabídka sond a příslušenství pro měření v obráběcích strojích včetně systémů pro kalibraci a optimalizaci obráběcích a souřadnicových měřicích strojů.
Více informace na www.hexagonmi.com.
(Uveřejněno se svolením autora.)

cs_CZCzech